E-commerce beveiliging: bescherming van klantgegevens en betalingen

Geplaatst op 13-06-2024 - gewijzigd op 12-08-2024

In de snelgroeiende wereld van e-commerce is het beschermen van klantgegevens en betalingen van cruciaal belang. Bij InternetToday weten we hoe belangrijk het is om jouw webshop te beveiligen tegen cyberdreigingen. In deze blogpost delen we praktische tips voor het beveiligen van je webshop en het beschermen van gevoelige klantinformatie en transacties. Plus we vertellen ook hoe wij voldoen aan de e-commerce beveiliging.

Versleutel gegevens met HTTPS

Een van de eerste stappen om je e-commercewebsite te beveiligen is door ervoor te zorgen dat al het verkeer via HTTPS verloopt. HTTPS versleutelt de gegevens die tussen jouw website en de bezoekers worden uitgewisseld, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om informatie te onderscheppen. Bij InternetToday bieden we SSL-certificaten aan die je website beveiligen en het vertrouwen van je klanten vergroten. Wil je meer weten over een SSL en HTTPS? Lees dan onze blogpost over ‘de voordelen van SSL-certificaten voor websitebeveiliging’.

SSL certificaten bij InternetToday

Wij bieden verschillende soorten SSL certificaten aan zoals:

Single domain SSL,Wildcard SSL,Multi domain SSL-certificaat en Extended validation SSL Wil je meer weten over SSL-certificaten en het verschil ontdekken tussen de verschillende opties? Of ben je klaar om een SSL-certificaat aan te schaffen? Klik dan hier om de verschillende SSL- certificaten te bekijken

Gebruik sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie

Sterke, unieke wachtwoorden zijn essentieel voor alle accounts die toegang hebben tot je website, inclusief die van je klanten. Daarnaast is het van belang om regelmatig je wachtwoorden te wijzigen, Meer te weten komen over waarom het van belang is om je wachtwoorden regelmatig te wijzigen lees dan hier verder  Daarnaast is tweefactorauthenticatie (2FA) een effectieve manier om een extra beveiligingslaag toe te voegen. Bij InternetToday adviseren we het gebruik van 2FA om de kans op ongeautoriseerde toegang te minimaliseren. Wil je meer weten over 2FA en hoe deze dubbele laag van bescherming je kan beveiligen tegen cyberdreigingen? Lees dan onze blogpost over 2FA 

Regelmatige software updates

Het up-to-date houden van je e-commerce platform, plugins en thema’s is essentieel om beveiligingslekken te dichten. Lees hier om te bekijken waarom dat essentieel is. Verouderde software kan kwetsbaarheden bevatten die door hackers worden misbruikt. Met onze managed hostingdiensten zorgt InternetToday ervoor dat jouw systemen altijd up-to-date en beveiligd zijn. Beveilig betalingsinformatie Het beveiligen van betalingsinformatie is van het grootste belang voor elke e-commercewebsite. Gebruik betrouwbare betalingsgateways die voldoen aan de PCI DSS-normen (Payment Card Industry Data Security Standard). InternetToday werkt samen met gerenommeerde betalingsproviders zoals iDEAL en Paypal om ervoor te zorgen dat jouw transacties veilig en compliant zijn.

Implementeer een Web Application Firewall

Een Web Application Firewall helpt bij het blokkeren van kwaadaardig verkeer voordat het je website bereikt. Het beschermt tegen veelvoorkomende aanvallen zoals SQL-injecties en cross-site scripting (XSS). InternetToday biedt geavanceerde Security licenties aan die de veiligheid van jouw e-commercewebsite aanzienlijk verhogen zoals Patchman of Imunify 360 (60 accounts). Wat doen Patchman en Imunify? 

Bekijk hier onze security licenties

Automatische beveiliging

Automatische detectie van software bugs en malware verwijdering. Hostingproviders ervaren dagelijks een grote hoeveelheid werk aan websites die gehackt zijn. Dit komt met name voor bij veel gebruikte CMS. Patchman detecteert automatisch kwestbaarheden in veel gebruikte software zoals Wordpress, en Joomla.Patchman geeft hierdoor inzicht in de huidige stand van zaken op je hosting, maar kan ook automatisch de gevonden kwestbaarheden patchen, zonder dat de klant hier iets voor hoeft te doen, of hier hinder van ondervind. Wanneer malware wordt geupload via een kwetsbare website dan plaatst Patchman de bestanden automatisch in quarantaine. 

Klanten leren en informeren

Leer je klanten hun websites veiliger te maken en informeer wanneer nodig. Patchman kan je klanten automatisch informeren wanneer kwestbaarheden worden aangetroffen. Zo krijgt de klant inzicht in de bestanden waar een kwestbaarheid in is aangetroffen en kan deze direct reageren. Je kunt zelf instellen na hoeveel dagen er een herinnering wordt verstuurd. Wanneer de klant uiteindelijk zelf geen actie onderneemt kan Patchman de bestanden automatisch patchen en de klant hierover informeren.

Beperk Toegangsrechten

Zorg ervoor dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot kritieke delen van je website. Beperk de toegangsrechten tot wat strikt noodzakelijk is. Dit vermindert de kans op interne bedreigingen en menselijke fouten. Ons team bij InternetToday helpt je met het instellen van de juiste toegangscontroles en beveiligingsprotocollen.

Monitor en detecteer verdachte activiteiten

Het continu monitoren van je website is cruciaal om verdachte activiteiten vroegtijdig op te sporen. Gebruik monitoringtools die je waarschuwen bij ongewone activiteiten of potentiële beveiligingsdreigingen Met een Managed Vulnerability Scan (MVS) ga je een stapje verder in je verdediging tegen cyberaanvallen. Met de Managed Vulnerability Scan krijg je real-time informatie binnen van je netwerk. Met meer dan 66.000 vatbaarheden biedt de periodieke scan een zeer brede dekking waarbij ook CVE-scores worden toegekend. Hoewel er nog vele vormen van verdediging zijn, willen we er in deze blogpost nog 1 benoemen: VPN. Met de OpenVPN oplossing(Licenties - InternetToday) creëer je als het ware een laag op jouw netwerk heen. Dit netwerk is vervolgens alleen te benaderen als bepaalde IP-adressen op een whitelist staan. Heb je interesse in een OpenVPS oplossing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Educatie en bewustzijn

Het bewustmaken van je team over beveiligingspraktijken is net zo belangrijk als het implementeren van technische maatregelen. Zorg ervoor dat iedereen die toegang heeft tot je e-commercewebsite op de hoogte is van de nieuwste beveiligingsrisico’s en -maatregelen.

Blijf vooruitlopen met InternetToday

Bij InternetToday begrijpen we de unieke beveiligingsuitdagingen waarmee e-commercewebsites te maken hebben. Onze uitgebreide beveiligingsdiensten zijn ontworpen om je te helpen bij het beschermen van klantgegevens en betalingen. Van SSL-certificaten en Firewalls tot geavanceerde monitoring en toegangsbeheer, wij staan klaar om je te ondersteunen. Bescherm jouw e-commercewebsite proactief – jouw veiligheid en die van je klanten is onze hoogste prioriteit. Heb je vragen over het beschermen van jouw e-commercewebsite? Of wil je meer informatie inwinnen over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op..