SSL-certificaten en google SEO: hoe beïnvloeden ze je zoekrangschikking?

Geplaatst op 27-08-2024 - gewijzigd op 27-08-2024

Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat deze goed scoort in de zoekresultaten van Google. Een van de manieren om dit te bereiken, is door een SSL-certificaat te gebruiken. Maar wat is een SSL-certificaat precies, en hoe beïnvloedt het je positie in de zoekresultaten? In deze blogpost leggen we uit waarom een SSL-certificaat essentieel is voor je website en hoe het kan bijdragen aan betere zoekrangschikkingen.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) zorgt ervoor dat de gegevensuitwisseling tussen jouw website en je bezoekers versleuteld is. Dit betekent dat gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens of betalingsinformatie, veilig wordt verstuurd en beschermd is tegen ongewenste toegang.

Bij het installeren van een SSL-certificaat verandert de URL van je website van http:// naar https://, waarbij de 's' staat voor 'secure'. Dit kleine verschil maakt een groot verschil in de beveiliging van je website.

Waarom is een SSL-certificaat belangrijk voor Google SEO?

Google heeft sinds 2014 aangegeven dat beveiligde websites een voorkeur krijgen in de zoekresultaten. Dit betekent dat een website met een SSL-certificaat een hogere positie kan krijgen dan een vergelijkbare website zonder certificaat. Het gebruik van een SSL-certificaat wordt dus gezien als een positief signaal door Google en kan je helpen om beter te presteren in de zoekresultaten.

Bovendien toont Google Chrome een melding aan gebruikers wanneer ze een onbeveiligde website bezoeken. Dit kan potentiële bezoekers afschrikken en ervoor zorgen dat ze je website verlaten voordat ze überhaupt je content hebben gezien. Door een SSL-certificaat te gebruiken, vermijd je deze waarschuwing en verbeter je de gebruikerservaring, wat uiteindelijk ook weer positief kan bijdragen aan je zoekrangschikking.


Verbeter de gebruikerservaring en bouw vertrouwen op

Een SSL-certificaat draagt niet alleen bij aan een betere positie in de zoekresultaten, maar helpt ook bij het opbouwen van vertrouwen bij je bezoekers. Wanneer ze zien dat je website beveiligd is, zijn ze eerder geneigd om contactformulieren in te vullen, producten te kopen of andere gewenste acties te ondernemen. Bij InternetToday kun je eenvoudig een SSL-certificaat aanvragen en laten installeren. Dit zorgt ervoor dat je website niet alleen veilig is, maar ook dat je kunt profiteren van de SEO-voordelen die hiermee gepaard gaan.

Hoe kies je het juiste SSL-certificaat?

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten beschikbaar, variërend van standaard certificaten voor een enkele website tot uitgebreide certificaten voor meerdere domeinen en subdomeinen. Bij het kiezen van het juiste certificaat is het belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften van je website.

SSL-certificaten bij InternetToday

Bij InternetToday bieden we drie verschillende SSL-certificaten van Sectigo aan, elk met unieke eigenschappen om aan de verschillende beveiligingsbehoeften van je website te voldoen.

  1. Sectigo PositiveSSL
    Dit is ons meest gekozen certificaat. Voor slechts € 14,95 per jaar krijg je 256-bit encryptie en snelle levering binnen enkele minuten. Dit certificaat is van het DV-type (Domein Validatie) en biedt basisbeveiliging voor een enkele domeinnaam. Het is ideaal voor kleine tot middelgrote websites die een betrouwbare en betaalbare beveiligingsoplossing zoeken.
  2. Sectigo PositiveSSL Wildcard
    Voor € 74,99 per jaar biedt dit certificaat dezelfde snelle levering en 256-bit encryptie, maar met de extra flexibiliteit van een Wildcard. Dit betekent dat je niet alleen je hoofddomein, maar ook alle subdomeinen kunt beveiligen met één enkel certificaat. Dit DV-type certificaat is perfect voor websites met meerdere subdomeinen.
  3. Sectigo PositiveSSL Multi Domain
    Als je meerdere domeinen wilt beveiligen, is het Sectigo PositiveSSL Multi Domain certificaat de juiste keuze. Voor € 240,00 per jaar biedt dit certificaat uitgebreide beveiliging (EV-type) met 256-bit encryptie voor meerdere domeinen. De levertijd is iets langer (5 tot 10 werkdagen), maar het resultaat is een hogere mate van vertrouwen met de herkenbare groene adresbalk.


Bij InternetToday helpen we je graag om het juiste SSL-certificaat te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften. Als je nog geen SSL-certificaat hebt, is het verstandig om er zo snel mogelijk een aan te vragen. Bij InternetToday helpen we je graag bij het kiezen en installeren van het juiste SSL-certificaat, zodat je kunt profiteren van de voordelen die het biedt voor je website en je SEO-strategie.
Wil je meer weten over SSL-certificaten of direct een certificaat aanvragen? Bezoek dan onze SSL-pagina of neem contact op met onze klantenservice voor persoonlijk advies.