Dedicated Servers

Heeft jouw website veel bezoekers? Of heb je een webshop met een groot productaanbod? Dan is hosting op een dedicated server iets voor jou. Een eigen server zorgt voor meer capaciteit, biedt de mogelijkheid voor serverinstellingen op maat en resulteert in een snel en goed functionerende website. En dat merkt de bezoeker ook!

Intel XEON E-5504

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 4 cores 2.0GHz
CPU #2 Optioneel
Geheugen 2x 4GB
HDD #1 500GB SATA (RAID1)
HDD #2 500GB SATA (RAID1)
HDD #3 Optioneel

€ 267,75 per maand

Intel XEON Silver 4210

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 10 cores 2.2GHz
CPU #2 Optioneel
Geheugen 1 x 16GB (1 CPU)
HDD #1 Verplicht
HDD #2 Optioneel
HDD #3 Optioneel

€ 269,80 per maand

Intel XEON E-5620

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 4 cores 2.4GHz
CPU #2 4 cores 2.4GHz
Geheugen 2x 4GB
HDD #1 500GB SATA (RAID1)
HDD #2 500GB SATA (RAID1)
HDD #3 Optioneel

€ 307,70 per maand

Intel XEON E-5620

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 4 cores 2.4GHz
CPU #2 Optioneel
Geheugen 2x 8GB
HDD #1 1000GB SATA (RAID1)
HDD #2 1000GB SATA (RAID1)
HDD #3 Optioneel

€ 303,70 per maand

Verschil dedicated server en VPS

Hosting op een zogenaamde dedicated server gaat nog even een stukje verder dan hosting op een Virtual Private Server (VPS). Bij VPS-hosting staat je website op een virtueel afgeschermd stukje van een fysieke server. Host je je website op een dedicated server? Dan staat die hele fysieke server volledig ter beschikking van jouw website. Je deelt de server dus niet met andere websites.

Voordelen dedicated server

Aangezien de server helemaal van jou is, kun je hem ook indelen zoals jij dat wil. Je hebt geen last van algemene instellingen die normaliter voor alle gebruikers gelden en niet gewijzigd kunnen worden. Ook bepaal je zelf met welk controlepaneel je werkt (bijvoorbeeld Cpanel, SATserver, DirectAdmin of Plesk), hoeveel geheugen je wil hebben (je kunt dit bij InternetToday opschalen tot wel 512GB) en welk type opslag je gebruikt (SSD of SATA).

De mogelijkheden van een dedicated server zorgen ervoor dat je website optimaal functioneert. Dit geeft websitebezoekers of webshopklanten een prettige ervaring, en dat kan bijdragen aan meer bezoeken of een hogere conversie.

Nadelen dedicated server

Zeggen bovenstaande termen je helemaal niets? Wees gerust, je bent niet de enige. Een nadeel van hosting op een dedicated server is dat je wel wat verstand van zaken moet hebben. Je betaalt bovendien ook meer voor een eigen server dan voor een VPS en moet meer aandacht aan het onderhoud van de server besteden.

Service Level Agreement

Verwacht je hulp nodig te hebben met een dedicated server? En wil je die hulp ook zo snel mogelijk ontvangen, zodat je website altijd online is? Sluit dan een Service Level Agreement (SLA) met ons af. Met een SLA heb je wat betreft support voorrang op andere klanten. Wij garanderen dat we je altijd binnen een bepaalde tijd helpen met supportkwesties, ook buiten reguliere kantoortijden. Aan de hand van verschillende SLA-niveaus bieden wij verschillende aantallen supporturen per maand. Zo kan je de support op jouw behoeften afstemmen.